Wednesday, 6 July 2011

KuanG AjoR...

hai..bertemu lagi hehe..aku ni nk cite sket lah sal kejadian kt mydin mall td..aku ni suke memerhati..tp yg kali ni bukan aku yg perhati..tp mak aku...sungguh aku syg mak aku sgt2..klau jauh mak aku lah yg paling aku rindu..hehe tp aku bukanlah anak mak taw..yela anak sulong..adik berlambak lagi kt bawah2 aku tu..hehe so xsmpat nk manje2 lagi ngn mak..yg lain pn sibuk duk mnje jgak..klau aku peluk mak..yg lain pn jeles nk peluk jgk..haishh..tp tu lah adik2 aku..n aku happy ngn kluarga yg aku ada ni..bahagia sgt..alhmdulillah..

Cuma Harini aku kesal sket ngn seorng pmpuan...nk je aku maki die..( stupid, idiot, bahlol , tolol, toyol ) ambik kau sume pn aku kasi..huhu xkire aku..seriously..aku paling pntang kalau ada org sia2 kn mak yg die ada..nk je aku lempang die tu kasi ajor..tapi tu lah..xguna nk ngajor ank org..dh besau pnjang pn...dh jd bini org dh pn...mesti korg pelik kn nape lah aku ni sibuk nk maki2 hamun ngn pmpuan ni..tibe2 je aku marah2 kn? meh sini aku cite knape..

kesnya begini...yela korg tahu jela kn..skg ni kt mane2 supermarket pn ada alat penimbang tu kn?? yela bersepah2 kate org...cume nk duit siling je nk tabur masuk dalam tu..pastu kuar berat sekali ngn tinggi...yg aku jadi geramnye..pmpuan ni dh kawen taw..perut x yah ckp lah..sbb dh ada baby kt dalm tu..laki kt sebelah..dia ni nk timbang berat badan kononnye lah..ceh klau mgandung xkn lah korg xthu lagi yg tiap kali jumpa nurse..nurse akn periksa kite punyer berat badan?? tol x? so..nk buat ape timbng lagi?? xcukup2 lagi ke??

Aku bukan ape..kes aku nk marah giler kt pmpuan ni sbb die mintak duit ngn mak dia kat sebelah..belas aku tgk mak die duk cari duit syiling 20sen dua keping...mula2 mak die bg syiling 50sen..pastu die marah mak die mcm ni "..bukan yg ni mak..org nk yg 20sen 20sen dua.."..mak die ni bukan nk ckp la..aku tgk dh tua kot..jalan pn dh bongkok..xlarat dh kate org...aku x leh tgk taw..aku sedih..sbb aku syg org2 tua..paling geram aku klau org hntar mak taw ayah diorng umah org2 tua...tu lagi aku pntang..aku sedih bila mak die cari duit tuk anak die..so kat sini aku nk tanya yer..ape FUNCTION suami kt sebelah yer?? bukan xleh mintak dgn suami pn..mintak jela dh laki kau...xkn la 40sen pn suami kau xda?? klau xda sgt..haa ko pegi tukar je kt kedai sebelah tu..belambak kedai kt situ..saje ko je kn?? tol x? huhu

Dh tu satu hal mintak duit ngn mak..die bior nya mak dia jaln2 sorg2..terbongkok2 mak cik tu aku tgk..jln sorg2..dia lak duk gelak2 ngn laki die kat belakang..time tu la aku tgk die..sbb mak aku yg tgk peristiwa tu..so aku lalu tepi die tu..aku ckp la..tgh mak aku duk cite sambil aku pimpin tgn mak aku ni..aku pn ape lagi..aku sindir la...huhu aku xleh dh skg ni..dulu org boleh perlekehkn aku.skg no way..huhu aku pn ckp la..dgn kuatnye..org cmni mati lagi bagus..hidup x guna susahkn org je..huhu

Maaflah klau korg rase ayat aku ni kasor..tp aku xleh than taw tgk..aku cite ni sbg pngajaran jela kt korng,,plizz jgn ckp kasar2 ngn mak korg.,,ataupun ngn ayah korg..diorng tu sekali je anugerah yg Allah bagi taw..tiada ganti..sekali hilang xkn ada dh buat selama lamanye..so ingat la k..hidup kita ni..biarlah sygkn ayah n mak tu betul..jgn lah bila diorng x da baru nk merungut tawpn menyesal...k lah tu jela aku nk cite..hehe k lah bubye semua..take care..(^_^)


No comments: