Monday, 27 June 2011

PenGalaMan Ku..

Hai salam semua..huhu penat2..harini first day aku kije balik..haritu dh kije dh kejap tp skejap je..hehe aku sedang mgumpul pengalaman bekerja ni..seronok gak kije guna tulang 4 kerat sebenarnye..tp penat sket laa hehe..aku ni kije stakat suke2 je sbnrnya..mgisi mase boring aku hehe..dulu aku ni pernah la jage kedai sekolah (koop)..perghh famous kot satu skolah dak2 duk pngil akak akak..acece..haha prasan lak aku ni kn?? hehe macam lah leh kalahkan ct tu hehe..

Pengalaman kije kat kedai skolah best gak..sbb nya di samping jage kedai skolah..aku jadi polis taw..haha pelik kn?? nk thu kenapa?? sbb ada yg mencuri..huii bukan sebarangan bdak tu curi..ada gak lam dlm rm100 lebih..gile kot hari2 duk mencuri duit koop..maunye bankrup koop tu haha..tapi nasib baik ada aku kn?? (haha aku ni perasan no 1) hai memalukn kaum hawa je hehe..pendek cite..cmni la..klau pnjg yg cite aku x thu la pnjg mane haha..pndeknya bdak tu kena cekup gak la..memandang2 kami2 ni pndai belakon sambil mjual sambil menyiasat..haha gile tol first experience aku..

kali keduanya aku kije kt expo buku je kejap..dalam 8 hari gak laa hehe..best sbb aku ni hantu gak la ngn buku..terutamanye bila aku ni kena jga gerai novel n kamus oxford...klau dulu bdak2 skolah knal aku ni akak kedai koop..kali ni haa akak-akak makcik makcik lak yg knal aku..yela aku duk promote novel..hehe tp ada gak la budak2..aku ni xsampai hati gak taw..nak2 budak2 skolah rendah beli buku latihan..nak je aku bg free kt die..ambik la dik buat latihan bnyk2 biar jd pndai..haha malangnye gerai tu bukan aku yg punyer..so jual la jgk..(maafkn akak yer dik x dpat bg free kt adik..sob3 (T_T)...cewah sedih lak aku..tp tu la mase jage kt kedai buku ni..walaupun sminggu tp cukup mencabar..hari2 aku pegi kije pagi..balik pn dkat2 kul 11 malm..perghh patah kot pinggang aku..cewah aku ni ayat je lebih haha padahal elok je lagi pinggang ni..hek3..tapi aku x kn lupe la time kije tu pengalaman aku ni ya ampun..takut tau klau dh tersalah ckp ngn org yg gatal (gelenya) org laki la..dh la tua dh..leh jd ayah aku kot..tp miang..sorry yer pakcik..sy xsuke..pakcik jage bini pakcik kat umah jela yer?? hehe

And lastly..aku start la kije balik harini..kije aku ni klau org x thu nmpk mcm simple jela..sbb x pkai tulang 4 kerat sgt..sbb aku ni kijenye pakai otak..kena hafal kot3 sayur2 n buah2.hehe cam kelakau je bunyinye kn?? xape2 gelak dulu gelak dulu..kasi puas u punyer perut..haha kije aku ni nmpk cam simple gak la..tp x sbnrnye...aku ni kna hafal 1 hal..kena knal pn satu hal lagi..maklumlah aku ni buah2 tu kdg2 nmpk same2 tp harga n code2 diorng berbeza..mampuss aku klau salah..fuhh...but i'm really enjoy my job now..haha kali ni aku knal ngn golongn2 makcik2 n pakcik2 lak yg beli sayur..hehe

hehe k lah tu je la kot yg aku nk cite saat ni..klau korg yg xkije tu...kije la skali..best taw pngalamn kije ni..tp bg sesapa yg ada pngalamn kije yg berlambak dr aku n x seberapa ni...bgus la...aku tabik hormat kt org taw..kate org..bile kite rase sendiri camne sakitnye nk dpt sekeping rm10 ringgit korg thu la cmne nk hargai duit..or dlm erti kata lain..nanti korg reti la cmne nk hargai duit yg mak bapak korg bg..jgn senang2 je mintak k...sbb duit tu bukan senang nk dapt..k lah tu je dr aku..bubye (^_^)

No comments: